Upútavka
Diskusné príspevky:
fajn článok, som od tial len na skok ale ešte som tam nebola no musím dohnať medzery ....
vďaka ... myslím, že celá tá oblasť je nevyužitá a pritom má veľký potenciál
Rado, výborný článok a upútavka ako taká. Tieto miesta som prešiel ešte aj po starých drevených rebríkoch, to bola iná sranda. Starí páni nadšenci pre turistiku z radov turistického oddielu Lokomotíva BB urobili výbornú prácu. Som veľmi rád, že si to sem dal. Pre bystričanov aj nebystričanov vrele odporúčam. +++++
Jano som rád, že ťa to zaujallo, ja to veľmi fajn miesto.
fajn! Dobré osviezenie oka i ucha. :-)
Pekne zoradené a hlavne hudba sa mi páči.
Zopár cigánskych portrétov. Upútavka na fotoblog: http://tiborjavor.blog.sme.sk/c/301649/Iba-zopar-fotiek-Cigani.html
nedavno tu na tento portal zavital pan fotograf. Jeho fotky sa mnohym zdali smiesne a bezcenne. Na fotkach nebolo vynimocne ranne svetlo, ci uzasny vecerny zapad.Neboli to dlhocasovky a dokonca ani hdr. Boli to pre mnohych uplne obycajne a bezne zabery z ulice. Zavesil aj jednu fotografiu so smetiakom. A ten pan fotograf mi raz poslal mail, v ktorom mi napisal toto:
"Ten smetiak som zavesil na portál ako provokáciu. Vadí mi to množstvo fotografií západov sĺnk. Nejde mi o to či sú, alebo nie sú to gýče. Vadí mi, že sa tu fotografi nevenujú, podľa mňa, dôležitejším témam. Je tu málo fotografií dokumentujúcich súčasnú dobu. Mne je ľúto, že fotografiu nevynašli pred viacerými stáročiami. Našťastie boli niektorí maliari, ktorí malovali „dokumentárne“"Ten fotograf sa vola Juraj Bartos, jeho tvorba mnohym mladsim ukaze este po vela rokov tvar nasho mesta, ktore sa meni zo dna na den, z hodiny na hodinu. Jeho obycajne neobycajna tvorba zostala v vo fragmentoch aj tu http://fotky.sme.sk/fotograf/24840/j-l?page=19&sort=dateŤažko slová hľadať tak, aby som vystihla myšlienky. Akceptujem všetky kategórie fotiek, každý fotí to, čo mu blízke je a čo sa mu páči. Niekto má uspechanej doby plnej protikladov a problémov dosť, tak snaží sa o únik a čiastočnú kompenzáciu aspoň pohľadom a myšlienkou hľadaním iných krás, ktoré v uponáhľanosti a stresovej dobe sa bežne strácajú. Každý život vníma inak. Pre niekoho je západ, či východ slnka energiou, ktorá ho napĺňa a dodáva chuť do života, pre iných zase pohľad na ľudí z rôznych strán, niekoho nadchýňajú kvety, motýle a hmyz, rozmanitosť prírody, ktorá nás učí... Áno, viem, čo si chcel príspevkom povedať. Myslím si však, keby sme boli všetci rovnakí, fotili by sme rovnaké témy a postupne by sa stali tiež zovšednením... Aj maliari v každej dobe maľovali to, čo ich zaujalo, stačí nazrieť do rúznych galérií z minulosti i prítomnosti. To, čo je na fotky.sme je tiež odraz doby, ktorá núti utiekať sa od reality života. Asi tak nejako to chápem z môjho pohľadu.
výborne vystihnuté !
Natalia, v dosledku mojej uponalehosti len kratko :-): lepsie by som to nenapisal.
Natálka, lepšie sa to vystihnúť nedalo. Úplne s Tebou súhlasím.
Ja by som len vypichol jednu vetu, časť Tvojho príspevku. Je v nej v podstate povedané všetko o minulosti, prítomnosti a verím, že aj budúcnosti fotografie.
Navyše silne korešponduje so všetkým čo napísala Natalia.
Tu to je: " Našťastie boli niektorí maliari, ktorí malovali „dokumentárne“"
pekný deň
no musim sa tam pozrieť najbližšie, že až tak to je, som netušila...je to obraz doby
No paráda, až prídu na Spiš zahrať iné vylomeniny, tak im ponúknem ubytovanie zdarma !! :)
Podrobné údaje o téme
Téma: Upútavka
Stav témy: otvorená
Založil/a: commandcom
Založené: 2. júna 2012 o 10:13:11
Podrobné údaje o fóre
Fórum: Voľná diskusia
Stav fóra: otvorené
Založil/a:
Založené: 27. októbra 2009 o 07:40:21
Ďalšie témy
- Fotka s názvom, alebo radšej bez neho?
- Digitálne foto rámčeky
- Fotopartak - Londyn
- fotenie
- Debata uživatelů o uživatelech fora
- Zabava
- fenomén "MAZANKO"
- JAKUB MAZAN - idzem preč
- krava zabudla ze telatom bola? si zabudla kto ti medzi prvymi tu radil??? ale nevadi, ucitelov je tu nastastie dost a aj takych co nefotia mazanice, pseudoumenie a takdalej.. dakujem za pochopenie lady sa pohnu, ak to urobis hlavne sama v sebe. vela st
- Ehm nieco pre inspiraciu aj sa pomaly inspirujem:))))
- 6. december - blíži sa deň sv. Mikuláša...deti aj dospeláci tešíte sa na balíček ...
- Umění a Vánoce :)
- Hodnotenie fotografii...
- Prežime krásne Vianoce.
- dobré fotky
- návrh nového hodnotenia
- hodnocení jinak
- debil...
- Hovory s Bohem
- Čo sa mi na stránke fotky.sme.sk páči
- KtoJePodvodník?
- teoretizovanie
- potrebujem poradiť...
- FOTKY.sme
- Plagiatorstvo
- Našla sa karta
- Spišský región - dotazník
- panorama
- Kde tlačia foto vo veľkom formáte?
- Štát vs. Tatry
- Súťaž
- Využil niekto fotobaku ?
- vek
- Konkurenční fotoservery
- Fotosúťaže
- Záplavy
- Neostrost a technicka kvalita
- Aké fotky na Fotky SME
- Fotografia ako obraz doby
- Tlačíte si foto?
- Od koľkých rokov by sa podľa vás mali zapájať ludia na stranku www.fotky.sme.sk ??
- Analóg versus HDR
- Veterani medzi nami
- One Life Photography Project
- O ČLENOCH FOTKY.SME.SK
- Velkost fotografii
- Gýč, dokument a art
- vaše FOTO- sny a túžby
- giveawayoftheday
- Čo sa mi na foto sme nepáči
- Ako nosíte foťák
- Bažina
- WORLD PRESS PHOTO - víťazi
- Nemam rád cenzúru
- server proti juhu
- Opäť jeden fotoblog
- Rada na internetovy nakup
- fotografia (fotenie) ako job
- Fotografie vs umění
- Úpadek fotky.sme
- Hirschov index
- Fotky,ktore ma zaujali na konkurencnych strankach
- Prišla som o foťak
- Fotky detí
- Ako skritizovali moje fotky na Portfoloi Review
- Prosba o pomoc pri výbere "foťáku"do 400 EUR
- Zmazane fotografie
- Fantastický rozhovor!!!
- Naše vzory, ľudia, ktorých si vážime.
- Názor, verejne
- Tak si ma zas prečítajte. Prečo pravencan?
- Tak trochu mimo
- Internet vás fotiť nenaučí
- Supermoon
- Čičmany
- Pride 2012
- Toto stojí za pozretie...
- kam kracas fotografia...
- Prosba o hlas vo fotosutazi
- obycajne fotky
- Že vinš všetkým :)
- Problem s ukladdanim fotografii vo fotoaparate..

Ahojte všetci, dávam link na môj prvý pokus o blog ( s pomocou Natašky Holinovej). Ak sa Vám chce, pozrite sa na to. Pekný deň prajem.
http://pokus.blog.sme.sk/c/303101/Skalna-vyhliadka-Suchy-vrch-pozname-svoje-okolie.html