Asio otus

Asio otus (Myšiarka ušatá)

Myšiarka ušatá patrí medzi najbežnejšie sovy. Uprednostňuje lesnatú krajinu s otvorenými plochami, ktoré poskytujú bohatú potravnú ponuku. Sú to hlavne ihličnaté lesy. V našich podmienkach hniezdi predovšetkým v nižších a stredných polohách, pričom vystupuje aj do predhorí do 800 m n. m. Hniezdo si nestavia a ani ho neupravuje. K hniezdeniu používa staré hniezda dravcov, krkavcovitých, holubov, vzácne hniezdi na zemi, v dutinách stromov alebo v umelých búdkach. Živí sa hlodavcami, predovšetkým sú tu hraboše, menej ryšavky ale zožerie aj väčšie cicavce ako sú napríklad lasica, potkan alebo krt. Taktiež to môžu byť aj obojživelníky a hmyz. Loví výhradne v nízkom lete na otvorených priestranstvách, obvykle iba v noci a korisť vyhľadáva podľa sluchu. Myšiarka ušatá je menšia ako sova obyčajná. Obe pohlavia sú podobné

Asio otus

Kliknutím na fotografiu sa fotografia zobrazí v pôvodnom rozlíšení.

O fotografii

Autor: rylo
Pridaná: 26. apríla 2013
Počet zobrazení: 534 zobrazení
Typ obrázku: JPG
Veľkosť obrázku: 604 973 bajtov
Hodnotenie: 7 hlasov

Podrobné údaje o fotke

Odfotená: 19. apríla 2013
Šírka: 650 px
Výška: 433 px
EXIF: EXIF súbor

Fotoalbumy:

Vloženie fotky

Vložte si túto stránku na web

Vložte si fotku na svoju stránku!

Zadaj parametre pre vloženie HTML kódu:

Vložiť:

Veľkosť:

HTML kód pre vloženie na ľubovoľnú stránku:

Náhľad:

Predchádzajúca fotka

Charadrius dubius
Charadrius dubius

Nasledujúca fotka

Strix aluco
Strix aluco

© Copyright 1997-2020 | Petit Press, a.s.