Sme.sk » fotky.sme.sk » rylo » The Life of Birds » Lagopus muta

Lagopus muta

L. muta (snehuľa horská)

patrí medzi kurovité vtáky. Veľmi sa podobá svojmu blízkemu príbuznému - snehuli kapcavej (L. lagopus), ale býva o niečo menší (33–38 cm), hoci samičky oboch druhov sú od seba ťažko rozpoznateľné. Výskyt oboch druhov sa na niektorých miestach prekrýva, avšak snehuľa horská obýva aj severnejšie oblasti, napr. Grónsko a Ellesmerov či Baffinov ostrov. Zároveň obýva nadmorské výšky nad 2000 metrov nad morom, je preto možné ho vidieť aj v horách Mongolska, severnej Číny a juhovýchodného Ruska a taktiež európskych veľhorách - Alpách a Karpatoch (?). Samec je na chrbte a hlave hnedasto sfarbený, nad okom má červený prúžok, krídla a brušnú časť má dobiela, chvost čierny. Na zimu však operenie mení a je skoro celý biely. Dospelý jedinec váži okolo 425 až 750 gramov, mladé sa liahnu vyvinuté a v spoločnosti matky si hľadajú potravu samé. 

exif: EOS 1Dx, EF 500mm f4, 1/640s, f5.6, ISO 400

Lagopus muta

Kliknutím na fotografiu sa fotografia zobrazí v pôvodnom rozlíšení.

O fotografii

Autor: rylo
Pridaná: 17. októbra 2017
Počet zobrazení: 334 zobrazení
Typ obrázku: JPG
Veľkosť obrázku: 761 855 bajtov
KML: KML formát
Hodnotenie: 7 hlasov

Podrobné údaje o fotke

Odfotená: 7. októbra 2017
Šírka: 650 px
Výška: 433 px
EXIF: EXIF súbor

Fotoalbumy:

Vloženie fotky

Vložte si túto stránku na web

Vložte si fotku na svoju stránku!

Zadaj parametre pre vloženie HTML kódu:

Vložiť:

Veľkosť:

HTML kód pre vloženie na ľubovoľnú stránku:

Náhľad:

Fotomapa:

Zemepisná dĺžka: 16˚ 59' 16'' W
Zemepisná šírka: 64˚ 2' 0'' N

Predchádzajúca fotka

Pycnonotus xanthopygos
Pycnonotus xanthopygos

Nasledujúca fotka

Turdoides affinis
Turdoides affinis

© Copyright 1997-2020 | Petit Press, a.s.