Sme.sk » fotky.sme.sk » rylo » The Life of Birds » Numenius phaeopus

Numenius phaeopus

N. phaeopus (hvizdák malý) 

Hvizdák malý (Numenius phaeopus) je brodivý vták čeľade Scolopacidae. Je jedným z najrozšírenejších hvizdákov hniezdiaci na väčšine subarktických oblastí Severnej Ameriky, Európy a Ázie. 
Je to migrujúci vták zimujúci v pobrežných oblastiach Afriky, Južnej Ameriky, južnej Ázie až po Australáziu a juh Severnej Ameriky. V nehniezdnom období sa rád zdržiava v kŕdľoch. V nehniezdnom období sa vyskytuje aj na území Slovenska. 

Numenius phaeopus

Kliknutím na fotografiu sa fotografia zobrazí v pôvodnom rozlíšení.

O fotografii

Autor: rylo
Pridaná: 25. októbra 2017
Počet zobrazení: 396 zobrazení
Typ obrázku: JPG
Veľkosť obrázku: 741 425 bajtov
KML: KML formát
Hodnotenie: 4 hlasy

Podrobné údaje o fotke

Odfotená: 25. októbra 2017
Šírka: 650 px
Výška: 433 px
EXIF: EXIF súbor

Fotoalbumy:

Vloženie fotky

Vložte si túto stránku na web

Vložte si fotku na svoju stránku!

Zadaj parametre pre vloženie HTML kódu:

Vložiť:

Veľkosť:

HTML kód pre vloženie na ľubovoľnú stránku:

Náhľad:

Fotomapa:

Zemepisná dĺžka: 19˚ 0' 3'' W
Zemepisná šírka: 63˚ 24' 57'' N

Predchádzajúca fotka

Nestor notabilis
Nestor notabilis

© Copyright 1997-2020 | Petit Press, a.s.